Start to Run - Editie 2018
Informatie
Wat is het?
Start to run (STR)
Alle begin is moeilijk denken velen die eigenlijk ook wel graag iets aan de conditie willen doen. Mits juist gestart, valt dat echter best mee.

Daarom heeft de Vlaamse Atletiek Liga, een zeer succesvol initiatief gelanceerd : Start to Run.

Het is de bedoeling dat diegene die mee doet, op 12 weken tijd 5 km kan lopen aan een stuk. Het klinkt misschien ongelooflijk, maar meer dan 90 % slaagt daar in.
 

STR in Malle
Na het succes van vorige edities wordt er in Malle-Zoersel door Atletiekclub D.A.L. voor de dertiende maal een cursus 'JOGGEN VOOR BEGINNERS' ingericht in het voorjaar van 2018 .
De eerste sessie is gepland op maandag 5 februari 2018

De lessenreeks van deze editie wordt opnieuw georganiseerd op de kunststof atletiekpiste van het Mariagaarde instituut te Westmalle. Gedurende 12 weken wordt er telkens op maandag, woensdag en vrijdag een trainingsessie gegeven. Aanvang van de sessies is om 19u30. Op woensdag tussen acht en negen is er een vrije sessie mogelijk ook op de piste.

Op twaalf weken leer je met Atletiekclub DAL op een medisch verantwoorde manier aan je conditie werken zodat je na 12 weken 5 km aan één stuk kan lopen. Er zijn geen voorwaarden tot het volgen van de trainingen: van nul af beginnen, gezond willen bewegen.

De sessies worden gegeven door gediplomeerde initiator jogbegeleiders.
Je kan vanaf 15 jaar deelnemen, de prijs voor deze START-TO-RUN bedraagt:
  • € 20,00 voor inwoners van Malle
  • € 30,00 voor niet-inwoners van Malle
Op dinsdag 30 januari 2018 is er een infovergadering voor alle geïnteresseerden, afspraak om 19u30 in het gemeentehuis, Antwerpsesteenweg 246 Malle
In dit bedrag is een verzekering inbegrepen, evenals diploma, gediplomeerde lesgevers en gebruik atletiek piste.

Leuk om weten is dat sommige mutualiteiten een gedeelte van het inschrijvingsgeld terugbetalen. Ga dat dus zeker eens na bij jouw mutualiteit.


Neem contact op met de dienst sport van de gemeente Malle om je in te schrijven.
Dienst sport
Sint-Jozeflei 6
2390 Malle
03 310 05 44
 
Data
De lessen starten op maandag 5 februari 2018 om 19u30
 
Inlichtingen
Voor bijkomende informatie contacteer
  • Per email
    of
  • Op dinsdag 30 januari 2018 is er een infovergadering voor alle geïnteresseerden, afspraak om 19u30 in het gemeentehuis, Antwerpsesteenweg 246 Malle
  • U kan ook een Pdf infofolder downloaden om af te drukken.
Joggen
Joggen is de ideale manier om je fitheid en conditie te verbeteren en om je zo beter te wapenen tegen allerlei gezondheidsrisico's. Joggen kan je overal en op elk moment van de dag. Het is een eenvoudige en goedkope sport.
Joggen is zeer goed om je te ontspannen en kan een onderdeel zijn van een dieet. Het is een gezonde buitensport zodat je al joggende kunt genieten van de natuur. Je voelt je conditie vlug verbeteren.