Criterium Info
Criterium
Info
Om het groepsgevoel tussen de recreanten/afstandlopers nog te vergroten en om onze club ook naar de buitenwereld toe verder te promoten, organiseren we in 2016 opnieuw het DALCRITERIUM.

Het criterium zal bestaan uit 20 door het bestuur geselecteerde joggings/wedstrijden die passen binnen het beleid van de club en zodoende een recreatief karakter vertonen, m.a.w. toegankelijk voor zowel de beginnende loper (start to runner), maar ook voor de meer geoefende loper/afstandloper. Om chaos te vermijden zal er per jaar zo weinig mogelijk aan de opgestelde kalender gewijzigd worden. Het criterium loopt van 1 januari 2016 t.e.m. 31 december 2016.

De criteriumkalender bestaande uit 20 joggings/wedstrijden is te raadplegen via de website. Bij deelname aan een organisatie van ACDAL (Monnikenjogging, verbroederingsloop Runnin' Brecht, Memorial Van Tichelen, clubkampioenschap) zullen er twee punten toegekend worden, bij deelname aan een van de andere joggings/wedstrijden uit de kalender zal er één punt toegekend worden.

Punten worden toegekend wanneer voldaan wordt aan de volgende voorwaarden:
  1. De deelnemers moeten zich ten laatste daags voor elke wedstrijd aanmelden via .
    Uitzonderlijk kan een deelnemer zich op de wedstrijddag zelf bij een van de aanwezige bestuursleden of een door het bestuur vooraf aangeduide deelnemer aanmelden. Om dit punt in de wacht te slepen is het noodzakelijk de gekozen afstand ook volledig uit te lopen. Bij een opgave of "Did Not Finish" (DNF) wordt er geen punt toegekend.
  2. De deelnemers lopen de wedstrijd in een truitje van de club


Om het recreatief karakter te onderstrepen, is het toekennen van punten niet gekoppeld aan de geleverde prestaties, maar enkel aan de deelname aan en uitlopen van de geselecteerde joggings/wedstrijden. Op deze manier strijden zowel de "start to runners" als de meer geoefende lopers met gelijke wapens. De gekozen afstanden spelen hier dus ook geen rol.

De leden die 14 of meer punten verzamelen, ontvangen hiervoor een beloning. De beloning is nog niet bepaald maar dit is niet noodzakelijk een t-shirt.

Omdat de deelnemers zich ten laatste daags voor de wedstrijd moeten aanmelden, kunnen de deelnemers via de website vooraf ook volgen wie zich voor een bepaalde jogging/wedstrijd heeft ingeschreven (dit moet het maken van praktische afspraken vergemakkelijken). De behaalde punten kunnen eveneens via de website geraadpleegd worden.

Klassement en wedstrijden van het criterium kunnen hier geraadpleegd worden.

Laatste aanpassing: 09/01/2016