Lid worden (info specifiek voor nieuwe leden)
Weetjes
Tip
We raden aan dat nieuwe kandidaat-leden deelnemen aan een aantal trainingen vooraleer finaal te beslissen lid te worden.

Speciaal voor de jeugd: omdat atletiek een complexe sport is met heel wat uiteenlopende disciplines, kan men na één training niet weten wat atletiek concreet inhoud. We bevelen dan ook aan dat nieuwe leden deelnemen aan een aantal trainingen vooraleer finaal te beslissen lid te worden. Voor de allerjongsten is er maar 1 training per week voorzien op dit moment, vandaar de mogelijkheid vrijblijvend deel te nemen aan de trainingen gedurende 1 maand in het begin van het seizoen.

Minimum Leeftijd
De minimum leeftijd om lid te kunnen worden van onze club is 8 jaar. Omdat in atletiek gewerkt wordt met verschillende categorieën, ingedeeld op basis van het geboortejaar, is het uiteindelijk het geboortejaar dat bepaalt of iemand reeds lid kan worden.

8 jaar of geboortejaar 2016 voor het seizoen 2023-2024

Wanneer aansluiten
Onze club start met het nieuwe seizoen in september, deze maand is dan ook ideaal om kennis te maken met de sport. Alle trainingsgroepen worden dan ook opnieuw ingedeeld op basis van het geboortejaar van de atleet.

Hoe aansluiten
Voor de jeugd

Ook in het seizoen 2023-2024 zullen leden zich online kunnen inschrijven en betalen, ga hiervoor naar de Inschrijven pagina (inschrijven zal terug mogelijk zijn vanaf begin september) .

Diegenen die al lid zijn krijgen via email een link toegestuurd waarmee ze hun gegevens kunnen controleren en indien nodig aanpassen. Atleten die geen lid wensen te blijven van de club, zullen op deze manier hun lidmaatschap ook kunnen stopzetten.

Voor de oudere atleten (vanaf 12 jaar of de miniemen categorie) die ook lid worden van ACHL (onze moederclub) moet er ook een registratie gebeuren op hun online platform, ook de betaling verloopt via deze weg.
In naam van deze club, waar atletiekclub DAL een afdeling van is, nemen we deel aan officiële atletiek wedstrijden van de Vlaamse Atletiekliga (VAL). Meer info hierover is ook te vinden onder het Atletiek menu voor

Info vergadering
Het is de gewoonte om aan het begin van het seizoen een informatie vergadering te organiseren voor de ouders van onze jeugd atleten, hier wordt de jeugdwerking van onze club uitgelegd, en kunnen uiteraard ook vragen gesteld worden indien die er naderhand nog zouden zijn.
Wie later in het jaar aansluit betaalt het volledige jaarlijkse lidgeld.

Voor recreanten en afstandslopers

Ook in het seizoen 2023-2024 zullen leden zich online kunnen inschrijven, ga hiervoor naar de Inschrijven pagina.

Diegenen die al lid zijn krijgen via email een link toegestuurd waarmee ze hun gegevens kunnen controleren en indien nodig aanpassen. Atleten die geen lid wensen te blijven van de club, zullen op deze manier hun lidmaatschap ook kunnen stopzetten.

Het jaarlijks lidgeld kan via ons online platform ineens overgemaakt worden. Voor diegenen die wensen deel te nemen aan officiële wedstrijden van de Vlaamse Atletiekliga, moeten ook lid worden van ACHL (onze moederclub). Daarom moeten zij zich ook registreren op hun online platform, ook de betaling verloopt via deze weg.
Meer informatie hierover is ook te vinden onder de Recreatief Lopen rubriek.
Het nieuwe werkjaar begint in september. Wie later in het jaar aansluit betaalt het volledige jaarlijkse lidgeld